Sidor

söndag 30 december 2012

2012 års måluppfyllelse

Inför 2012 år satte jag upp ett antal mål som jag skulle försöka nå. Dessa var: TEC, 100 miles den 14 april. Den 28 april blir det Lidingö Ultra 50km. Den 2 juni Stockholm Marathon. 14 juli blir det andra upplagan av Swedish Alpine Ultra®. Den 23 augusti bär det av till Frankrike för att där börja vandringen av Pilgrimsleden till Sanitiago de Compostela, 800 km. Slutklämmen i dessa mål var: Nu får jag hoppas att hälsan, kroppen och orken hänger med även 2012. Vi får se, kommer i vart fall skriva om dessa äventyrsvandringar i både medgång och motgång.

Resultatet: TEC, den 14 april kom ett riktigt snöoväder. Låg upp till 10 cm snö och på vissa ställen ännu mer. Svårt underlag och halt i backarna. Fick kramp i höger lår efter 30 km fortsatte ändå ett varv till, men tog sedan beslutat att bryta efter 42 km. Den 28 april var det Lidingö Ultra 50 km. Denna genomfördes. 2 juni Stockholm Marathon. Trotts den kalla och regniga dagen när detta lopp gick är jag mycket nöjd. Gjorde min andra bästa tid. Tiden blev 5,30 och då springer jag inte utan går i snabb takt.

Den 14 juli gick Swedish Alpine Ultra® då jag är arrangör av detta lopp så brukar jag när deltagarna gått i mål göra sträckan själv. I år blev det inte så, mycket beroende på det väder som hade rått under själva tävlingen. Det myckna regnet hade spolat bort ett antal övergångar. Hälften av deltagarna fick bryta pga av detta. Gjorde i stället min vanliga Kårsavaggerunda. Den 23 augusti åkte jag till Frankrike och där påbörja vandringen av Camino de Santiago, 800km. Berättelse finns här på bloggen. Denna genomfördes men med en del problem, finns beskrivit i berättelsen.
 Nu återstår för min del att träna och komma i form. Började lite lätt efter hemkomsten från sjukhuset. Började lite lätt den 20 november men promenader och från slutet av november också med motionscykel. Fick låna en sådan av en granne. Från den 20 november till årets slut (blir nog ingen träning på nyårsafton) måste vila för att vara i form att fira slutet och det nya året) har jag tränat promenad i 40 km och motionscykel i 82 km. På motionscykeln har jag kört 5 km på ca 10 min.

Efter nyår kommer jag att få hjälp av sjukgymnastiken att komma igång med målsättning att jag till sommaren ska vara i gammal form. Några lopp har jag inte vågat anmäla mig till. Så målet är att efter Swedish Alpine Ultra® den 13 juli försöka mig på att göra sträckan, 105 km.