Sidor

lördag 8 februari 2014

Januari 2014

Var tiden går fort, eller är det så man upplever det när man snart närmar sig de 70. Som jag tidigare skrivit om så var 2013 ett år som man egentligen vill glömma. Eller egentligen inte. Året blev kanske annorlunda än tidigare år. Då bortsett från hösten 2012 då jag låg på sjukhuset.

Men nu är det 2014. OS-år och snart i skrivande stund invigning. Inget vinterväder är det utanför fönstret, däremot kraftigt regn och + 3gr. (gäller tiden 7 febr 2014 kl. 17:10).

Jobbar fortfarande med rehabilitering efter min skada. De problem som jag har efter skadan är svårighet att få ett bra steg med höger fot. Det blir ett, som jag säger (ett klumpsteg). Men detta får jag leva med. Så det mesta med träningen är att förbättra konditionen.

Tyvärr har det inte blivit så mycket som jag velat. Vet inte riktigt var orsaken är, kanske är det som jag skriver ovan, ”tiden går för fort” så jag hinner inte med?

Jag har sedan 7 juli 2001, då jag började motionera, en order från min läkare (överviktig och dåliga värden i övrigt), fört statistik över hur mycket jag rör på mig. Min statistik består dels i hur många steg och omsatt i km jag gör varje dag samt statistik över hur mycket av dessa som är organiserad träning eller deltagande i olika ”lopp”. Lopp inom citat, då jag inte springer utan gå/promenerar i snabb takt.

Från 7 juli 2001 till 31 december 2013 har jag gjort 53,4 miljoner steg vilket omräknat blir 48100 km. 16200 km har gjort i organiserad träning eller i olika ”lopp”.

Om jag nu tittar på resultatet för januari 2014 så blir det 171 000 steg och och 154 km varav 44 i organiserad träning. Inte så bra tycker jag.

Förhoppningsvis kommer det under våren ges fler möjligheter att träna. Flyttar ut till vårt landställe i mars. Det ska göras stambyten i föreningen och då kan vi inte bo hemma. I slutet av mars åker vi till Marocko, om det finns någon möjlighet till träning där vet jag nu inte. Vi ska åka runt så någon möjlighet kommer det väl ges.

Tidigare skrev jag att jag hade lösa planer att åka till Frankrike och följa Ultra-Trail du Mont-Blanc® i slutet av augusti.


Har nu bokat flyg och lyckades hitta ett ledigt boende på ett centralt beläget hotell. Det ska bli spännande att vara där men också kunna ger sig upp i alperna.