Sidor

lördag 11 oktober 2014

Kommer vi kunna plocka någon svamp mer.

Vid vårt landställe i Sörmland har vi mycket skog med mycket bär, blåbär, lingon, skogshallon samt massor med svamp. På våren kantareller och på hösten, trattkantareller, svart trumpet, gula kantareller och karljohanssvamp. Därutöver massor med svamp som vi inte plockar. Med bättre kunskap om svampar skulle det kanske blir fler.



































Kanske inte så lämplig















I maj började skogsägarna runt oss att som det heter gallra i skogen. 8 meter från vår tomtgräns började de gallra. Effekten blev att de finna blåbärs- och lingonplatserna blev sönderkörda. Detsamma gällde för de svampställen vi hade.










































Hacksjöberget 42 m. ligger ca 200 från tomten.




Rådjur i skogen

















Nu till oron att inte kunna plocka svamp och bär i ett skogsområde 1 km från tomten.



Det är skogen på andra sidan sjön som ev kommer att avverkas



Denna skog är som en trollskog, man tror sig se troll.










Alla klara inte en kall vinter


         


































Varför jag tror att det ska ske en skogsavverkning i denna skog. Detta såg jag i somras. Från att ha varit en gångväg som efter några km kommer till en större väg. Man anordnar inte en stor vändplan om inte skogsmaskiner ska vara där och timret placeras där. 

 





































Den här miljön kommer att blir orörd. 



































En annan sak som också är bedrövligt. Det har under många år funnits en "vildkatt" i området. Vet inte om det är samma katt eller ungar från tidigare katter. Men i år så har katten fått 3 ungar. Dessa rör sig mellan tomterna och letar mat. Dom är skygga så det är svårt att få tag i dem. Har pratat med ett katthem i närområdet. Men därifrån har det inte hänt något.