Sidor

onsdag 3 april 2013

Rehabiliteringsträningen och äventyrsvandringsplaningen fortsätter

Ännu en månad av träning för att komma i form efter skadan. Styvheten i vänster fotled är ännu kvar men inte lika besvärlig nu. Det är som sjukgymnasten säger, det tar tid. Går nu hos sjukgymnasten en gång i veckan. Träningen under mars blev i stort samma som under februari. Det är träningen hos sjukgymnasten och lite motionscykel hemma. 14 dagar har jag gjort promenadrundor på mellan 1 till 8,5 km sammanlagt 53 km.

Har lite planer om eventuella äventyrsvandringar i sommar. Allt hänger på hur de kommande månaderna utvecklar sig kring min skada och framför allt få orken tillbaks.

Den första äventyrsvandringen och som också är bokad, är en resa till Alperna i Österrike i mitten av juni.

Den 12 juli åker jag till Kiruna och Swedish Alpine Ultra (www.swedishalpineultra.se). Dock deltar jag inte själv då jag arrangerar detta lopp.

Däremot har jag en nu lite löst planering att göra en vandring efter det att deltagarna gått i mål. Tanken är att på måndag fm 15 juli tar tåget från Abisko till Katterat i Norge via Riksgränsen. Från Katterat tänker jag vandrar ”Prinsleden”. En ny led som går 35 km på Norska sidan till Unna Allakasstugorna i Sverige och vidare till Alesjaurestugorna, Vistasstugan, Tarfalastugan och via Kebnekaise fjällstation till Nikkaluokta. En sträcka på 114 km.

Prinsleden kanske kan blir en framtida Swedish Alpine Ultra sträcka med ett samarbete med de Norska löparna. En praktisk fråga kan blir var start och mål ska ske, i Norge eller i Sverige.